Beauty Slim
Image default
Beauty and Personal Care

Wat is een saunakilt?

Als u graag naar de sauna gaat, heeft u een geschikte saunahanddoek nodig. Waarom? Om hygiënische redenen is het gebruik van een handdoek in de sauna verplicht. Een goedkope handdoek neemt echter niet zoveel water op. Een omgeslagen handdoek zit ook niet altijd even comfortabel. Meestal, als u zich net in uw minst charmante houding bevindt, glijdt de handdoek van uw lichaam af.

Gelukkig is er nu een alternatief: een saunakilt. Dit is een omslagdoek met een elastische bovenkant. Met knopen of klittenband wordt hij stevig gesloten, zodat u nooit ongewild in uw blootje komt te staan. Hij past zich aan aan de vorm van uw lichaam en houdt u langer droog en comfortabel warm. Perfect dus voor een luxe dagje wellness!

Waar moet ik op letten?

Het vinden van goede saunakilt is niet moeilijk als u weet waar u op moet letten. In de eerste plaats is er de zachtheid, het absorptievermogen en de droogtijd. Kies daarom voor het juiste materiaal. Misschien nog wel belangrijker is de grootte van de kilt. De kilt moet groot genoeg zijn om uw lichaam er comfortabel in te wikkelen, ook als u gaat zitten. Er is niets zo ongemakkelijk als lichaamsdelen die zichzelf tonen zonder dat u het doorheeft.

Het absorptievermogen

Een sauna is natuurlijk een vochtige omgeving. De doek moet de volledige hoeveelheid water opnemen. Toch moet hij aangenaam en droog aanvoelen. Ook als u hem direct na het douchen om doet. Als u op zoek bent naar een goed absorberende kilt, kies dan voor het juiste materiaal en voor een dikke kwaliteit. Zo kan de kilt al het water en zweet goed absorberen.

Het materiaal

Als u zoek bent naar een extra zachte en absorberende kilt, kies dan voor een kilt van bamboe met katoen. Bamboe is een natuurlijke, zachte en tevens hypoallergene stof die veel vocht kan absorberen. Een bamboe kilt droogt snel en wordt niet plakkerig. Daarnaast is bamboe ook een duurzame keuze. De plant groeit snel, heeft weinig water nodig en wordt zonder chemische bestrijdingsmiddelen verbouwd.

Een andere materiaalkunde is puur katoen met een dik en donzig oppervlak. Deze blijven wel langer nat dan een bamboe kilt. Ook zijn er kilts verkrijgbaar met een combinatie van katoen en linnen. Deze kilts hebben iets minder absorptievermogen. Dit verbetert wel als ze een paar keer gewassen zijn. De stof wordt na verloop van tijd zachter en luchtiger.

De maat en de kleur

Kilts zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De lengte van een kilt is rond de 65 cm. Dit zorgt ervoor dat u nog comfortabel rond kunt lopen zonder een benauwd gevoel te krijgen. De breedte van een kilt kan bijvoorbeeld 150 of 180 cm zijn. Voor het juiste formaat zult u uw heup en borstomvang even moeten meten.

Saunakilts zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies dus de kleur van uw persoonlijke voorkeur. De kilts kunnen gewoon in de wasmachine en in de wasdroger. Over het algemeen zijn kilts gemaakt van bamboe kleurvast. Katoenen kilts in felle kleuren kunnen afgeven in de was.

De aankoop

Een fatsoenlijke saunakilt moet slijtvast zijn en bestand zijn tegen extreme temperatuurschommelingen en vele wasbeurten in de wasmachine. Kies gelijk voor een degelijk exemplaar, dan heeft u er jarenlang plezier van!

https://badgoedtextiel.nl/handdoeken/saunakilts/