Beauty Slim
Image default
Beauty and Personal Care

VELUX dakkapel, VELUX dakvenster of dakraam plaatsen

VELUX dakkapel, dakvenster of dakraam geplaatst door Dakramennederland, voor meer ruimte, daglicht en frisse lucht op uw zolder!

Komt u ruimte, daglicht en ventilatie te kort op uw zolder, en wilt u graag van uw zolder een heerlijke slaapkamer maken? Of juist een werkruimte creëren waar u een bureau in kunt plaatsen zodat u veel daglicht, ventilatie en ruimte krijgt? Kies dan voor een VELUX dakkapel basis of een VELUX dakkapel serre. 

U kunt al binnen een dag met een VELUX dakkapel of dakkapel serre deze extra ruimte creëren, vaak zonder dat er een vergunning nodig is. In dit artikel vertellen wij u zo veel mogelijk over de VELUX dakkapel en VELUX dakkapel serre.

Wat is een VELUX dakkapel eigenlijk?

Een dakkapel van VELUX is net even anders dan een traditioneel dakkapel.

Het is de goede combinatie tussen een traditioneel dakkapel met de voordelen van dakramen. Een VELUX dakkapel lijkt op een traditionele dakkapel waarbij de bovenkant dicht is maar aan de voorzijde dakramen bevestigd zijn. 

Bij een dakkapel van VELUX krijgt u meer daglicht binnen en kunt u goed ventileren waardoor u uw woongenot vergroot. Met een basis dakkapel krijgt u meer ruimte in uw schuine gedeelte. De dakramen die er in zitten zorgen met hun soepele bediening dat de hoeveelheid daglicht en frisse lucht goed en makkelijk te reguleren zijn.

Wat is een VELUX dakkapel serre?

Een dakkapel serre van VELUX zorgt voor wel drie keer meer daglicht op uw zolder, slaapkamer of andere ruimte. De serre variant van de VELUX dakkapel heeft zowel boven als onder dakramen, waardoor u tot drie keer meer daglicht binnenkrijgt en goed kunt ventileren. Daarnaast creëert u een groter uitzicht waardoor je vaak een ruimtelijker gevoel krijgt.

Frisse lucht en daglicht zijn erg goed voor uw gezondheid en welzijn, waardoor u niet alleen meer ruimte, licht en ventilatie krijgt….. maar voldoende daglicht zorgt er voor dat mensen zich fitter en gezonder voelen.

Wat is het verschil tussen een dakkapel basis en een dakkapel serre van VELUX?

Een dakkapel is aan de bovenzijde dicht en de onderzijde voorzien van een dakraam of dakramen.

Een dakkapelserre is zowel boven als onderin voorzien van VELUX dakramen.

Daardoor creëert u met de dakkapel serre tot drie keer meer daglicht en kunt u meer dakramen openzetten/bedienen, waardoor u meer kunt ventileren en frisse lucht in uw woning krijgt.

De oppervlakte is bij een dakkapel serre van VELUX ook wat groter dan de dakkapel, waardoor de opening voor de montage in uw dak ook iets groter is.

In welke maten is een VELUX dakkapel of een dakkapel serre mogelijk?

Door de vele beschikbare maten en uitvoeringen van de VELUX dakkapel kunt u zelf bepalen hoeveel ruimte u wilt creëren en welke soort dakramen u erin wilt hebben.

Hieronder vind u de afmetingen en mogelijkheden van een VELUX dakkapel en een VELUX dakkapel serre. Wilt u een andere oplossing? Neem dan even contact met ons op. Ook voor VELUX lichtstraten en lichtkoepels.


Welke soorten dakramen zijn mogelijk in een dakkapel of dakserre van VELUX?

In de dakkapel passen vele maten dakramen in zowel een kunststof versie als de houten versie. U kunt in de dakkapel dan ook zowel tuimelvensters als uitzettuimel vensters.

In een dakkapel serre passen vele maten dakramen in zowel een kunststof versie als de houten versie. U kunt in de dakkapel serre bovenin alleen tuimelvensters plaatsen en in het onderste gedeelte kunnen zowel tuimelvensters als uitzettuimel vensters.

Alle dakramen kunnen handbediend, elektrisch met afstandsbediening of op zonne-energie met afstandsbediening. Hier kunt u ook vaak de juiste decoratie bij bestellen.

Passende VELUX decoratie kunt u vinden op onze webshop www.dakramennederlandshop.nl

Zomaar 8 redenen om voor een VELUX dakkapel of een VELUX dakserre te kiezen

·         Creëer meer woon-, slaap- of werkruimte.

·         Een VELUX dakkapel serre geeft wel tot drie keer meer daglicht dan een traditioneel dakkapel.

·         Vergunning vrij, in de meeste situaties.

·         Onderhoudsarme buitenkant door een aluminium afwerking.

·         Ruime keuze in afmeting, type dakramen, afwerking en accessoires.

·         Montage gaat van binnenuit, dus geen kraan nodig.

·         Binnen een dag is uw dak weer dicht en vaak binnen twee dagen afgewerkt en al.

·         10 jaar fabrieksgarantie op ieder dakraam.

 

VELUX Dakkapel of dakserre zonder vergunning

Bij een VELUX dakkapel of dakkapel serre heeft u vaak geen vergunning nodig, zodat u al kunt beginnen zonder dat u eerst alle officiële wegen van de gemeente hoeft te bewandelen.

De VELUX dakkapel of VELUX dakserre steekt met de opstand namelijk niet meer dan 60cm uit het dak, dat valt dus binnen de vergunning vrije verbouwingen aan uw woning.

Informeer wel even bij uw gemeente of dit in uw geval ook zo is. Elke situatie zal verschillend zijn en elke gemeente heeft een ander beleid.

 

Kan een VELUX dakkapel of dakkapel serre op elk type dak geplaatst worden?

Een VELUX dakkapel is geschikt voor een dakhelling van 10 – 75 °.

Een VELUX dakkapel serre is geschikt voor een dakhelling van 35 – 70°

 

Hoe wordt een VELUX dakkapel of dakserre geplaatst?

De VELUX dakkapel is een compleet pakket die Dakramennederland, montage partner van VELUX, vaak binnen een dag bij u komt monteren. Het is een compleet geïsoleerde oplossing incl. alle onderdelen die nodig zijn bij de montage, zoals bijvoorbeeld gootstukken.

 

Doordat alles via de trap naar boven kan is er geen kraan nodig en is uw dak maar minimaal open, zodat u het minste last heeft van een eventuele regenbui tijdens de montage.

De afwerking aan de binnenkant zal in overleg gebeuren zodat uw ruimte na de montage heerlijk benut kan worden en u dit in kan richten naar uw eigen smaak.

 

Komt er altijd iemand vooraf kijken naar wat de mogelijkheden zijn?

Een dakkapel of een dakserre van VELUX is niet zomaar even een broodje die u bij de bakker haalt, dit realiseren wij van Dakramennederland ons erg goed. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken zodat u zeker weet dat u de goede keuze maakt. Wij hebben kwaliteit en service hoog in het vaandel staan en geven u altijd een open en eerlijk advies.

 

Hoeveel garantie zit er op een dakkapel of dakserre van VELUX?

U krijgt vanuit VELUX 10 jaar fabrieksgarantie op ieder dakraam, daarnaast geven wij van Dakramennederland u 10 jaar garantie op de montage van uw VELUX dakkapel of VELUX dakkapel serre. Zo bent u zeker van een goede kwaliteit zowel het product als de montage.

Dakramennederland is VELUX montagepartner en zal alles volgens de fabrieksvoorschriften monteren. Wij zijn door VELUX getraind en werken bijna dagelijks met VELUX producten. Elk jaar volgen wij de trainingen die VELUX verzorgd, zodat wij van Dakramennederland weer van de nieuwste trends en snufjes op de hoogte zijn.

 

Zijn VELUX dakkapellen en dakserres goed te onderhouden?

U kunt uw dakkapel of dakserre het beste onderhouden zoals u een dakraam ook moet onderhouden. Zorg in ieder geval met regelmaat voor schone goten om uw dakkapel of dakserre. In de schoonmaakstand van elk dakraam kunt u makkelijk uw dakraam schoonhouden en daarmee onderhouden.

Grenen houten dakramen in uw dakkapel of dakserre kunt u elke 2-4 jaar behandelen, zodat ook deze goed onderhouden blijven.

Hang en sluitwerk houdt u in goede conditie door het met enige regelmaat te smeren.

Kunnen er verduisterende rolgordijnen, jaloezieën of andere decoratie in de VELUX dakkapel of dakserre geplaatst worden?

Bij alle dakramen van VELUX kunt u veel decoratie laten plaatsen, alles kunt u in uw eigen kleur doen zodat u altijd een oplossing heeft dat bij uw interieur past. Rolgordijnen, verduisterende rolgordijnen, plissé gordijnen, jaloezieën, vouwgordijnen, maar ook de moderne combinatie verduisterend rolgordijn met plissé gordijn. Ook kan de buitenzonwering op de VELUX dakkapel of dakkapel serre.

Is er een andere dakkapel oplossing dan de maten van een VELUX dakkapel of dakserre?

Valt de VELUX dakkapel of de VELUX dakkapel serre toch buiten u wensen? En wilt u graag zelf bepalen wat de breedte wordt van uw dakkapel? Er zijn meerdere oplossingen op dakkapellen gebied mogelijk die u ook met dakramen samenstelt. Zo houdt u de voordelen van veel daglicht en frisse lucht wel.

Bij een modulair dakkapel worden de combinaties met de VELUX dakramen zo breed als u zelf zou willen. Een modulair dakkapel wordt dus in modules opgebouwd en kan in overleg in dakraam grootte en breedte worden aangepast, zo kunt u bijvoorbeeld een dakkapel breedte maken van juist 3,4,5 of meerdere dakramen naast elkaar.

Neem voor de vragen over de mogelijkheden en keuzes contact met ons op.

 

U laat toch niet zomaar iemand in uw dak zagen?

Bent u er al van overtuigd dat u de juiste keuze maakt? Of heeft u nog net even iets meer informatie of zekerheid nodig, schroom dan niet en neem contact met ons op. Dakramennederland, voor als u goed en vakkundig advies nodig heeft.

 

Dakramennederland

Dakramennederlandshop

K.v/d Coppellostraat 20

7204 HX Zutphen

0575-542983 / 06-42812803

Showroom op afspraak:

Enkweg 1B

7251EV Vorden

 

https://dakramennederland.nl