Beauty Slim
Image default
Beauty and Personal Care

Wat is Menopauze?

Om de klachten die betrekking hebben op de menopauze voor vrouwen te verlichten, is het mogelijk om Utrogestan te nemen. Door dit medicijn in te nemen worden de symptomen verlicht. Ook kan het helpen botontkalking, ook wel bekend als osteoporose tegen te gaan. Dit is te danken aan de werkzame stoffen die in het medicijn te vinden zijn. Wel is de juiste manier van gebruiken zeer belangrijk. Op die manier kan worden gezorgd dat het medicijn op de best mogelijke manier aanslaat. Let hier daarom dus altijd goed op.

Utrogestan

Wanneer Utrogestan gebruikt gaat worden, dan moet er rekening gehouden worden met het optreden van bijwerkingen. Al komen deze lang niet in alle gevallen voor. Wanneer het wel zo is, dan zal het bijvoorbeeld kunnen gaan om: doorbraakbloedingen, gevoelige of pijnlijke borsten, grotere borsten, vleesboompjes, vaginale schimmelinfecties, afscheiding uit het vrouwelijk geslachtsorgaan, indigestie, een opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn, diarree, braken, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, een verhoging van de bloeddruk, hartkloppingen, angstgevoelens, depressiegevoelens, migraine, vermoeidheid, slapeloosheid, vasthouden van vocht en in sommige gevallen allergieën. Houd dit altijd goed in de gaten en waarschuw de arts wanneer dit nodig lijkt te zijn.

Hoe is Utrogestan te gebruiken

Het gebruik van Utrogestan moet worden gedaan zoals de verpakking aangeeft. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat iedere dag hetzelfde tijdstip moet worden aangehouden. Daarbij is het van belang om de dosering nooit te overschrijden en dus nooit meer dan één tablet per dag te nemen. Neem de tabletten op volgorde zoals deze in de verpakking zitten. Slik de tabletten in het geheel door zonder hierop te kauwen of deze te vermalen. Op die manier kunnen de stoffen maximaal werkzaam zijn. Mocht een dosis vergeten worden, dan kan deze tot twaalf uur later nog worden ingehaald.

Wat zit er in Utrogestan?

In Utrogestan zijn synthetische vormen van oestrogeen en progesteron te vinden. Dit zijn de stoffen waarvan de spiegels dalen gedurende de menopauze. Dit is dan ook de reden waarom de klachten worden ervaren. Door de inname van de tabletten dalen deze hormoonspiegels minder snel en worden de klachten verlicht. Wilt u Utrogestan kopen? Dan is het altijd verstandig om even op MedicijnDokter te kijken voor de beste prijs.