Beauty Slim
Image default
Home and Garden

Wanneer kies je voor een twijfelaar bed?

Ben je op zoek naar een mooie nieuw bed voor je slaapkamer? Dan zal je vast wel een aantal wensen hebben. Natuurlijk wil je lekker kunnen slapen, maar het bed moet ook goed passen in de slaapkamer en moet natuurlijk naar smaak zijn. In veel gevallen kies je voor kinderen en jongeren voor een eenpersoonsbed en als je volwassen bent kies je voor een tweepersoonsbed, maar een twijfelaar is misschien ook wel een leuke optie. Waarom? Dat wordt later in dit artikel verteld. Tevens wordt er iets verteld over de afmetingen, verschillende materialen en stijlen en waar je op moet letten bij het kopen van een twijfelaar bed.

Voor wie is een twijfelaar bedoeld?

Twijfelaars zijn meestal niet geschikt voor volwassenen. Volwassenen willen in veel gevallen met twee personen slapen en hebben over het algemeen de grootste slaapkamer in het huis. Dit betekent dat het ook niet nodig is om op een kleiner formaat bed te gaan liggen. Een twijfelaar is in tegenstelling tot volwassenen ideaal voor pubers, tieners en studenten. Pubers en tieners zijn vaak gebaat bij iets meer ruimte dan een eenpersoonsbed ondanks de algemene ruimte in de slaapkamer. Voor studenten geldt dat er voor een hoge prijs een kleine kamer wordt gehuurd in een studentenstad. Dit betekent dat de ruimte zo optimaal mogelijk ingericht moet worden. Een twijfelaar is daar ideaal voor, zo kan een student met iemand anders slapen en toch genoeg ruimte overhouden in de slaapkamer voor een bureau of kledingkast.

Welke afmetingen heeft een twijfelaar?

Voordat je gaat zoeken naar een bed moet je natuurlijk wel weten hoe groot het bed kan zijn in de slaapkamer. In veel gevallen zal je wel genoeg ruimte voor een twijfelaar hebben, want een twijfelaar heeft gangbare maten. Zo verschilt de lengte tussen de 200cm, 210cm en 220cm en verschilt de breedte tussen de 120cm en de 140cm. Een standaard eenpersoonsbed heeft een breedtemaat van 90cm en een standaard tweepersoonsbed heeft een breedtemaat van 180cm. Zo zie je dus dat de twijfelaar precies tussen deze twee bedden zit, vandaar ook de naam twijfelaar.

Welk materiaal bed?

Er zijn verschillende soorten materialen twijfelaars te krijgen. Zo kan je kiezen voor het meest verkochte spaanplaat, maar metaal, MDF en stof is ook mogelijk. Spaanplaat geeft vaak een Scandinavische en basic stijl aan de slaapkamer. Metaal geeft weer meer een klassieke stijl en is over het algemeen goedkoper. MDF en stof zijn vaak weer wat luxer qua uitstraling en daar betaal je dan ook vaak meer voor.

Let op!

Als je een twijfelaar gaat kopen is het belangrijk om te kijken naar de bedbodem en naar het matras wat je koopt. Niet elk matras past namelijk in een twijfelaar. Verder zal het beddengoed ook wat groter of kleiner moeten zijn dan wat je misschien eerst had bij een eenpersoonsbed of tweepersoonsbed. De dekbedmaat van een twijfelaar is 140cm x 200cm bij een bed van 120x200cm en de dekbedmaat van een twijfelaar van 140x200cm moet 200x200cm zijn. Tot slot is het ook handig om te kiezen voor een twijfelaar met opslagruimte voor tienerkamers en studentenkamers. Dit zijn bedden die lades of kastjes onder zich hebben en ideaal zijn voor kleine slaapkamers.