Beauty Slim
Image default
Beauty and Personal Care

Wat houdt een gebitsonderhoud bij de tandarts in?

We houden allemaal van een stralende witte glimlach. Alleen is het niet altijd makkelijk om ons gebit te onderhouden. De meeste mensen maken immers maar een afspraak bij de tandarts als ze met een gaatje of pijnlijke tand zitten. Nochtans is voorkomen beter dan genezen en ga je het best jaarlijks of om de zes maanden eens langs bij de tandarts voor een gebitsonderhoud.

Wat houdt gebitsonderhoud in?

Idealiter is het meeste van wat een tandarts doet preventief. Met de tandheelkundige gezondheid van jou en je gezin in gedachten op de lange termijn, leren ze je hoe je thuis het beste voor je tanden en tandvlees kan zorgen. waaronder een goede mondhygiëne en goede voeding. Een regelmatige controle is ook aangeraden waardoor alles goed opgevolgd wordt. Bij problemen zoals tandpijn of een gebroken tand heb je al snel een tandprotheticus Deventer nodig om het op te lossen. Een tandprotheticus Deventer meet en vervaardigt tandprotheses die je gebit terug herstellen.

Wat houdt cosmetische tandheelkunde in?

Tand- en tandvleesaandoeningen

Tandvleesaandoeningen worden in verband gebracht met een verhoogd risico op diabetes en hartaandoeningen. Een algemene tandarts zal een breed scala aan problemen evalueren, diagnosticeren en behandelen die in twee categorieën vallen: gaatjes (tandbederf) en parodontale of tandvleesaandoeningen. Deze variëren van het vullen van een eenvoudige holte tot wortelkanaalbehandeling.

Tanden bleken

Een algemene tandarts is zich er echter ook van bewust dat hoewel mondgezondheid van primair belang is, hoe mensen eruitzien en hoe zelfverzekerd ze zijn als ze glimlachen, ook een grote rol speelt in hun kijk op het leven. Hoewel je misschien opgelucht bent dat je gaatje is gevuld of dat je tandvleesaandoening met succes is behandeld, ben je misschien niet blij met hoe je tanden eruitzien. Scheve ,niet goed uitgelijnde of verkleurde tanden kunnen je zelfbeeld schaden. Je tanden bleken Deventer kan in dit geval de oplossing zijn. Tanden bleken Deventer zorgt dat je terug een witte glimlach hebt.

Implantaat of volledig kunstgebit

In het ergste geval echter, waarbij je een deel of al je tanden hebt verloren door tandbederf of tandvleesaandoeningen, kan een tandarts je een implantaat Deventer of een volledig kunstgebit geven dat sterk lijkt op je natuurlijke tanden en tandvlees. Een volledige prothese vervangt alle tanden in je boven- of onderkaak, terwijl een implantaat Deventer een beperkt aantal ontbrekende tanden vervangt en vaak aan beide kanten van de spleet aan de bestaande tanden wordt bevestigd.

https://www.ttl-appelhof.nl/

Related Posts

Wat is Menopauze?

VELUX dakkapel, VELUX dakvenster of dakraam plaatsen

Make-up dragen tijdens een hittegolf