Beauty Slim
Image default
Home and Garden

Wanneer is dakrenovatie nodig?

Een goed onderhouden dak gaat decennia mee. Maar zelfs met het beste preventieve onderhoud komt er een punt waarop een dakrenovatie nodig is. Hoe weet je wanneer een dakrenovatie nodig is? Is lekkage een teken dat je dak gerenoveerd moet worden? En wat zijn de kosten van dakrenovatie?

Wat is de levensduur van dakbedekking

Hoewel elk dak anders is, levert de leeftijd van je dakbedekking een duidelijke aanwijzing voor de vraag of dakrenovatie nodig is. Zo gaat een pannendak tussen de 40-80 jaar mee. Een dak van PVC of bitumen moet ruwweg elke 25 jaar worden vervangen. Een dak van kunststof of rubber heeft een levensduur van 40 jaar of langer.

Lekkage, wat nu?

Wanneer je dak lekt, is duidelijk dat er een dakdekker bij moet komen. Gelukkig betekent niet elke lekkage dat je hele dak vervangen moet worden. Bij onze 24/7 calamiteitenlijn blijken we bellers in de meeste gevallen gerust te kunnen stellen. Meestal zijn kleine reparaties voldoende om de acute nood te ledigen.

Is altijd te zien dat dakrenovatie nodig is?

In sommige gevallen is meteen zichtbaar dat het tijd is voor dakrenovatie. Als er veel (grote) scheuren zichtbaar zijn, of als je vaker reparaties moet uitvoeren, is het de hoogste tijd voor een renovatie. In de meeste gevallen ben je dan al te laat en zijn al lekkages opgetreden.

Laat daarom periodiek een dakinspectie uitvoeren. Dit levert niet alleen een rapportage op over de staat van je dak, het biedt ook informatie die je kunt gebruiken om een periodiek onderhoudsplan op te stellen. Daarmee blijft je dak in topconditie. Het gaat langer mee. Bovendien weet je ruim van te voren wanneer dakrenovatie nodig is, zodat je niet wordt overvallen door de kosten.

Wat kost een dakrenovatie?

Een dakrenovatie is niet goedkoop. Het vervangen van een plat dak kost gemiddeld ongeveer € 80 / m2. Dakrenovatie van een hellend dak kan iets duurder uitvallen.

Moet mijn dak gerenoveerd worden?

Wil je weten of het tijd is voor dakrenovatie? Neem dan contact op met Roofing Service Nederland zodat we van je een goed en persoonlijk advies kunnen voorzien.