Beauty Slim
Image default
Business

Waar moet je allemaal op letten wanneer je een professionele LinkedIn pagina wilt maken?

LinkedIn is een social media platform wat meer zakelijke doeleinden heeft. Veel bedrijven zetten hier vacatures op. Ook mensen plaatsen hier berichten op dat ze of op zoek zijn naar een nieuwe baan of een stageadres. Deze kunnen ook gedeeld worden met jouw netwerk zodat je meer bereik kunt krijgen. Waar moet je alleen nog op letten als je een professionele LinkedIn pagina wilt maken? Dat leggen wij je uit in dit artikel.

Een goede foto

Een professionele pagina begint met een goede foto. Bedrijven zien jouw foto als eerste en dit is meteen een impressie die ze kunnen hebben van jou. Hier zijn een aantal tips voor een goede foto:

  • Heb kleding aan die je ook naar het werk zou dragen;

  • Kijk recht in de camera;

  • Experimenteer met verschillende gezichtsuitdrukkingen voor verschillende branches;

  • Geen filters;

  • Geen vakantiefoto’s;

  • Foto vanaf de voorkant.

 

Wil je een professionele foto laten maken? Dat kan bij bijvoorbeeld LINK Fotografie.

Pakkende headline intro

In de headline zet je een kort stukje over jezelf. Mensen zien dit stukje wanneer ze jouw profiel opzoeken of wanneer ze een bericht sturen. Zorg er dus voor dat deze catchy is en aanspreekt.

Updaten van banen en werkervaring

LinkedIn kun je ook zien als een digitaal cv. Je kunt er namelijk je voorgaande werkgevers aan toevoegen. Veel mensen twijfelen hiermee wel of ze een baan moeten toevoegen waar ze zijn ontslagen of maar een paar maanden hebben gewerkt. Ons antwoord is: JA. Altijd doen! Heb je hier maar enkele maanden gewerkt? Werk dan met jaartallen. Zo hoef je je niet te schamen voor het kleine aantal maanden.

Een groot netwerk opbouwen

LinkedIn maakt ook gebruik van een zogeheten netwerk. Dit zijn mensen die jij kent of in dezelfde branche werken. Een groot netwerk hebben of een connectie delen met iemand die een groot netwerk heeft is ideaal wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan of een eventuele stage.