Beauty Slim
Image default
Beauty and Personal Care

Voor welke meerwaarde zorgen fillers precies?

Naarmate we ouder worden spreekt het voor zich dat dit bepaalde tekenen na kan laten op onze huid. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat mensen op zoek gaan naar oplossingen om dit verouderingsproces een halt toe te kunnen roepen. Eén van de mogelijkheden waar je naar zou kunnen kijken is het gebruik van fillers. Voor een dergelijke behandeling geldt dat ze minder ingrijpend is als het ondergaan van een facelift terwijl er toch zeer mooie resultaten mee behaald kunnen worden. Zou jij graag meer te weten willen komen over het gebruik van fillers en wat deze mogelijks ook voor jou kunnen betekenen? Dan moet je vooral snel verder lezen!

Wanneer kan er gebruik worden gemaakt van fillers?

Er kan worden vastgesteld dat er in de praktijk voor het uitvoeren van menig aantal behandelingen gebruik kan worden gemaakt van fillers. Verschillende delen van het gezicht kunnen er dan ook mee worden behandeld. Het gaat hierbij concreet onder meer om de volgende:

  • De wallen die zich bevinden onder je ogen;

  • Het volume van de wangen en de jukbeenderen;

  • De rimpels die zich in de bovenlip bevinden;

  • Het verstrakken van de kaaklijn;

  • Het uitvoeren van een zogenaamde wenkbrauwlift;

Bovenstaande behandelingen zijn nog niet alles. Toch geven ze je reeds een goede indruk van de mogelijkheden waar je op kan rekenen bij het gebruik van fillers.

Hoe verloopt een behandeling met fillers precies?

Tijdens een behandeling met zogenaamde fillers zal je kunnen vaststellen dat er in het merendeel van de gevallen een basis van onder andere hyaluronzuur wordt gebruikt. Voor deze stof geldt dat ze van nature reeds aanwezig is in onze huid. Ze zorgt niet alleen voor stevigheid, maar bovendien ook voor een optimale elasticiteit van de huid. Naarmate we ouder worden kan er worden vastgesteld dat de aanmaak van hyaluronzuur geleidelijk afneemt. Hierdoor kan er niet alleen sprake zijn van volumeverlies, daarnaast kan dit ook het ontstaan van rimpels in de hand werken. Tijdens deze behandeling wordt er onder meer voor gekozen om hyaluronzuur in te spuiten in de huid. Zo kan het vochtgehalte worden hersteld. 

Wanneer kan het gebruik van fillers interessant zijn?

Er kan tegenwoordig worden vastgesteld dat er in de praktijk bij het uitvoeren van menig aantal behandelingen gebruik wordt gemaakt van fillers. Enkel behandelingen waar je hierbij aan kan denken zijn onder meer degene die we hieronder voor je hebben opgesteld:

  • Het vullen van rimpels evenals oneffenheden; 

  • Het realiseren van volumeherstel van het gezicht; 

  • Het aanpassen van het volume evenals de contour van de lippen;

In heel wat gevallen is het zo dat mensen dit gebruik prefereren boven het laten uitvoeren van bijvoorbeeld een facelift. Toch is het zo dat er een niet onbelangrijk verschil bestaat tussen beide opties om rekening mee te houden. Daar waar het effect van een facelift blijvend is geldt dat immers niet voor fillers. Je dient er dan ook rekening mee te houden dat je deze behandeling meer dan waarschijnlijk regelmatig opnieuw zal moeten uitvoeren. Het effect houdt in de praktijk gemiddeld minimum zo’n negen à twaalf maanden aanhouden.