Beauty Slim
Image default
Art

Veilig op weg met jouw motor

Wanneer je een motor hebt, dan weet je als geen ander hoe hard je heerlijk over de weg kan scheuren. Als motorrijder is de kans groot dat je houdt van snelheid en van het rijden van verre afstanden op de motor, dit is dan ook niet zo gek want motorrijden is natuurlijk super leuk. Wel ben je als motorbestuurder kwetsbaar op de weg, en dit is iets waar je al tijdens je rijlessen bewust van gemaakt wordt. Het is dan ook naast het aanpassen van je rijgedrag belangrijk dat je beschermende kleding draagt op de motor om je lichaam te beschermen bij eventuele ongelukken. Wil je meer weten over hoe je veilig de weg op kan gaan met jouw motor? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

 

Wat voor beschermende kleding moet een motorbestuurder dragen?

Voor motor bestuurders is beschermende kleding niet verplicht om te dragen, maar uiteraard is dit wel heel erg belangrijk om te doen. Wel is het dragen van een goedgekeurde helm erg belangrijk en ook zeker verplicht. Toch moet je tijdens het examen van motorrijden wel motorlaarzen, handschoenen, beschermende kleding, oogbescherming en ook een goedgekeurde helm dragen. Dit is natuurlijk niet voor niks en als je veilig de weg op wilt gaan dan kan je deze kleding ook het beste op dezelfde manier dragen.

 

Waarom is deze beschermende kleding zo belangrijk?

Deze kleding die voor motorrijders speciaal wordt gemaakt is er natuurlijk voor om het lichaam van een motorbestuurder te beschermen bij ongevallen. Zo zit de helm natuurlijk stevig op het hoofd om deze te beschermen, maar bijvoorbeeld handschoenen en een jas met stevige verharde stukken erin is ook belangrijk. Dit kan namelijk een val breken en je leven redden bij een ongeluk. Het is dan ook zeker belangrijk om de juiste kleding te dragen, ook al is dit niet verplicht door de wet.

 

Waar kan je beschermende motorkleding het beste kopen?

Als je op zoek bent naar de juiste motor kleding, dan kan je dit het beste kopen bij een motorwinkel die hierin gespecialiseerd is. Ook het kopen van een helm die is goedgekeurd is erg belangrijk. Zo kan je bijvoorbeeld bij HelmetCity kiezen uit een ruim assortiment van motoren die allemaal zijn goedgekeurd en dus veilig zijn om te dragen. Zo kan jij goed beschermd de weg op met je motor en genieten van veilige kilometers.