Beauty Slim
Image default
Tourism

Vakantie met kinderen

Vakantie vieren met kinderen is een van de hoogtepunten van het jaar. Maar voordat het zover is, moet je het nodige aan voorbereidend werk doen. Sommige ouders volgen het motto: “Als de kinderen het leuk hebben, hebben de ouders het ook leuk”. Zij kiezen voor een vakantie die volledig is gericht op de kinderen.  Maar jullie verdienen het toch óók om dingen te doen die jullie leuk vinden? Als je echter een vakantie uitzoekt die jullie leuk vinden, maar de kinderen niet, dan heeft uiteindelijk niemand een leuke vakantie.

Kamperen is altijd een feest

Wanneer hebben de kinderen het meeste plezier? Met een vakantie op de camping. Want op de camping kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen en avonturen beleven. Ze kunnen lekker rennen en klimmen. Omdat de meeste kindercampings helemaal zijn ingericht op kinderen, kun je ze met een gerust hart laten spelen.

Zolang ze op het terrein blijven, is het niet nodig om ze de hele tijd in de gaten te houden. Zelfs áls er een keer iemand van de fiets valt, is er altijd wel een volwassene in de buurt om ze te helpen. Zo werkt dat, op de camping, je helpt elkaar.

Een ander groot voordeel is dat veel een professioneel animatieteam hebben. Dankzij hun programma zijn de kinderen urenlang zoet. Dit geeft jullie de tijd om kleine uitstapjes te maken en de omgeving te verkennen.

Elke kindercamping is anders

Wanneer je de vakantie met kinderen op een kindercamping wilt vieren, kun je in heel Europa terecht. Maar je hoeft niet ver te reizen voor een fijne tijd.

Bespaar jezelf die eindeloze autorit en blijf lekker in Nederland.  Denk bijvoorbeeld aan Overijssel. Op slechts een paar uurtjes rijden van de Randstad biedt deze regio enorm veel moois: van natuurgebieden en kastelen (soms met echte ridders) tot avonturenparken en outdoor activiteiten.

Maar welke camping kies je dan? Sommige campings zijn helemaal ingericht op 6-12 jarigen, anderen richten zich op tieners en er zijn zelfs campings die perfect zijn voor als je met de baby op pad wilt. Ben je alleenstaande ouder? Ook dan is kamperen de perfecte manier om met de kinderen op vakantie te gaan.

Om je te helpen bij het plannen van je vakantie met kinderen in Overijssel heeft www.visitoost.nl een handige pagina gemaakt waarop je alle soorten kindercampings kunt vinden. Bezoek de pagina en je vakantie met de kinderen is in een paar uurtjes gepland én geboekt!