Rimpels voorkomen en genezen met Botox

Beautyslim

Het is best frustrerend wanneer je in de spiegel kijkt en constateert dat dat ene rimpeltje wat dieper is geworden of wanneer er zelfs een nieuwe rimpel ‘in de maak’ is. Je kunt je huid gehydrateerd houden met dag- en nachtcrèmes, maar veel dames beroepen zich vroeg of laat op een andere oplossing: een Botoxbehandeling. Wat zijn de voor- en nadelen van Botox en is het wel mogelijk een natuurlijk resultaat te krijgen?

 

Wat is een Botoxbehandeling?

Bij een Botoxbehandeling wordt het eiwit Botuline toxine aangebracht. Dit is een natuurlijk eiwit dat ervoor zorgt dat de spieren verslappen. Het eiwit vult de rimpels dus niet op, maar verslapt de spieren, waardoor rimpels minder diep worden of zelfs helemaal verdwijnen. Bij zeer diepe rimpels wordt een Botoxbehandeling vaak gecombineerd met fillers.

 

De voor- en nadelen van een Botoxbehandeling

Een Botoxbehandeling brengt veel voordelen met zich mee, zolang het op een directe wijze wordt toegepast. Zo zal het rimpels verminderen of zelfs geheel laten verdwijnen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, geeft het een zeer natuurlijk resultaat! De behandeling is snel en bovendien relatief veilig. Wanneer Botox op een onjuiste manier wordt gebruikt, zal het resultaat wel onnatuurlijk zijn. Een teveel aan Botuline toxine creëert het zogenaamde Botoxmasker – een emotieloos gezicht. Het vervelende is dat een Botoxbehandeling niet zomaar ongedaan gemaakt kan worden. Wanneer je niet tevreden bent met het resultaat, moet je dus wachten totdat het eiwit is uitgewerkt. Ook belangrijk om te weten: Botuline toxine kan verslavend zijn en er kunnen complicaties optreden na de behandeling.

 

Waar wordt Botox voornamelijk voor gebruikt?

Botuline toxine kan rimpels verminderen, maar kan rimpelvorming ook tot op zekere hoogte helpen voorkomen. Daarom kunnen zelfs jongvolwassenen al baat hebben bij een Botoxbehandeling. Vaak zijn het de kraaienpootjes, fronsrimpels, voorhoofdrimpels en de mondhoeken die behandeld worden, maar er zijn nog veel meer Botoxbehandelingen mogelijk. Botuline toxine wordt zelfs voor medische toepassingen gebruikt. Zo kan het gebruikt worden om overmatig zweten of tandenknarsen tegen te gaan.