Beauty Slim
Image default
Travel

Onze tips voor een perfecte single vakantie

Bij een single vakantie sluit je je als individu aan bij een groep reisgenoten. Een makkelijke manier om een land te ontdekken, nieuwe vriendschappen te sluiten en je reist automatisch met gelijkgestemden die allemaal dezelfde single vakantie hebben gekozen. Dat schept automatisch een band. De reisbestemming die je kiest maakt de kans ook nog eens groot dat je met gelijkgestemden op pad gaat.

Tip 1: de juiste reisbestemming kiezen

De bestemming bepaalt het gezelschap. Je kunt je voorstellen dat iemand die een prachtige rondreis Ierland boekt een ander type reiziger is dan iemand die een rondreis Colombia of een reis naar Bali boeken. Het is dus belangrijk om een reisbestemming uit te kiezen die dicht bij je eigen voorkeuren ligt. Stel jezelf vooraf goed de vraag wat je zoekt.

Wil je een relaxvakantie of ben je juist iemand die geniet van een beetje adrenaline? Heb je zin om echt rond te reizen, of vind je het wel prettig om je koffer niet elke dag in- en uit te hoeven pakken? Al dat soort vragen helpen je bij het maken van de juiste beslissing voor de reis die bij jou past.

https://www.simi-reizen.nl/blog/singlevakantieboeken.html

Tip 2: go with the flow!

We weten dat mensen die alleen reizen het vaak nog wel spannend vinden om solo op pad te gaan. Als je een single-vakantie boekt heb je te maken met allemaal andere mensen die er ook voor gekozen hebben solo op pad te gaan. Dat maakt dat iedereen het wel een beetje spannend vindt, want je weet nooit zeker hoe het klikt met andere mensen. Toch merken we in de praktijk dat met een beetje goede zin het altijd meevalt. Ons advies: maak je niet te druk, denk er niet teveel over na en laat het op je af komen.

Tip 3: lees goed wat je gaat doen

Niks is vervelender dan een single vakantie boeken om er vervolgens achter te komen dat je delen van de reisbeschrijving niet goed gelezen hebt. Lees dus altijd goed door wat je boekt.

Tip 4: maak vooraf kennis

Vooraf kennismaken is een enorme hulp bij de voorpret van je vakantie. Als je een single vakantie boekt wil je natuurlijk weten met wie je reist. Omdat leeftijd niet zoveel zegt is het fijn als je de kans krijgt om vooraf kennis te maken met je reisgenoten. Veel groepen spreken zelfs vooraf al een keer in real life af om zo de vakantie goed te beginnen!

Tip 5: verdiep je in je bestemming

Zelfs als je een georganiseerde rondreis boekt raden we je aan tijd te nemen om wat onderzoek te doen. Bekijk de bestemming, maar ga ook op zoek naar leuke dingen om te doen in je vrije tijd. Door je aan te sluiten bij een groepsvakantie is er altijd wel tijd om wat te ondernemen en, belangrijker, altijd wel iemand die met je mee wil. Veel reisbestemmingen hebben mooie cafeetjes of restaurantjes, verborgen pareltjes of plekken die je echt gezien moet hebben.

Aanraders buiten Europa

Er zijn ontelbaar veel prachtige reisbestemmingen. We hebben een selectie gemaakt op basis van populariteit van de single vakantie en de afwisseling die je ter plekke kunt beleven.

  1. Rondreis Costa Rica – een droombestemming waar je het hele jaar door prima terecht kunt. Hoewel je ongetwijfeld een keer een flinke tropische regenbui over je heen krijgt, is het er het hele jaar door lekker warm en geniet je van een enorm afwisselend reisprogramma.
  2. Rondreis Nationale Parken VS – de Grand Canyon eindelijk zien? Of zelfs skydiven boven de immense Grand Canyon? Tijdens deze rondreis bezoek je indrukwekkende Nationale Parken in het westen van de Verenigde Staten. Daarnaast ontdek je wereldsteden als Las Vegas en Los Angeles. Een aanrader voor wie de mooiste plekken van de VS wil ontdekken.
  3. Rondreis Jordanie – een heel verzorgde rondreis door Jordanie die bij alle reizigers een dikke glimlach op het gezicht tovert. Jordanie is een land dat je echt een keer moet bezoeken. Afwisselend, prachtig en een hele andere cultuur. Dat gecombineerd met een vol reisprogramma zorgt voor een absolute topreis.
  4. Rondreis Cuba – Cuba leent zich perfect voor een single vakantie. Het is een land dat je niet zo snel solo bezoekt, maar waar een rondreis juist een goede manier is om het land te ontdekken.
  5. Colombia – een land in opkomst met prachtige natuur, hoge bergen en jungle. Afwisselend, avontuurlijk en met heel veel inbegrepen is ook deze rondreis een absolute aanrader voor wie zoekende is naar een avontuur!

Aanrader binnen Europa

  1. Rondreis Ierland – wandelvakantie met culturele uitstapjes. Al jaren een enorm succesvolle reisbestemming met een gevarieerd programma en de mooiste plekken van Ierland.
  2. Rondreis Griekenland – ontdek het noorden van Griekenland tijdens een 10-daagse rondreis met inbegrepen activiteiten. Bezoek Meteora, hike de berg Olympus en meer!
  3. Adventureweek Frankrijk – voor adrenaline-zoekers en outdoor enthousiastelingen. Een vaste uitvalsbasis en een groot pakket aan inbegrepen outdoor-activiteiten. Voor wie gek is op gezelligheid!
  4. Zuid-Kroatie Deluxe – appartementje, vlucht naar Split, leuke activiteiten en genoeg plekken om uit te gaan of een drankje te doen. Een relaxte maar afwisselende vakantie met genoeg vrije tijd om zelf dingen te ondernemen.
  5. Rondreis Noorwegen/Zweden – een kampeervakantie van 2 weken door Scandinavie. Dompel jezelf onder in de imposante bergen en plekken van Noorwegen en Zweden. Ga voor avontuur en geniet!
https://www.simi-reizen.nl/singlereizen/singlereis.html