Beauty Slim
Image default
Beauty and Personal Care

Make-up dragen tijdens een hittegolf

In Nederland komt er eens in de zoveel tijd een hittegolf opduiken. Meestal ben je hier niet op voorbereid en tijdens het werken kan dit een hoop ellende opleveren. Zweten, veel water drinken en make-up die van je gezicht afdruipt.

Daar moet toch een oplossing voor zijn? Ja, die is er! Met een aantal tips kun je ervoor zorgen dat je make-up perfect blijft zitten tijdens die aantal weken of dagen met minimaal dertig graden.

Oliebasis en waterproof

Make-up die gebaseerd is op olie heeft vaak een nadelige werking met warm weer. Dit komt met name door de slechte interactie van water en olie, waardoor je het gevoel hebt dat het snel van je gezicht af loopt. Echter kan waterproof make-up wel de oplossing leveren.

Klinkt waarschijnlijk heel logisch, want waterproof make-up blijft op je gezicht zitten als het in aanraking komt met water en dus ook zweet. Toch is het begrijpelijk dat je liever niet wil overstappen op een andere mascara. In dat geval kun je ook kiezen voor je eigen mascara, met daarna een topcoat die wel waterproof is.

Waterproof make-up kan je bijna overal online kopen maar ook bij je favoriete drogist of supermarkt.

Je haar

Ook je haar kan invloed hebben op je make-up, terwijl het niet echt met elkaar in contact staat. Toch heb je met warm weer dat je haar al snel aan je gezicht vast plakt.

Daarom is het een goede oplossing om je haar op te steken. Hierdoor heb je geen last van plakkende lokken op je gezicht en blijft je gezicht ook schoner.

https://www.prettyme.be