Beauty Slim
Image default
Home and Garden

Lente en zomer in huis

De vogeltjes fluiten weer volop, de zon wordt weer warmer en het is langer licht. We gaan meer naar buiten en genieten van de steeds groener wordende omgeving. Eindelijk is het lichte seizoen aangebroken en kunnen we de winter achter ons laten. 

Ook in huis is de lente aangebroken. Zonlicht schijnt weer naar binnen, alles lijkt weer mooier. Soms kan het echter ook lastig zijn als de zon te fel naar binnen schijnt. Het kan erg warm worden achter glas en als de zon op je televisie of beeldscherm schijnt wordt het lastig kijken. Om toch zoveel mogelijk licht binnen te krijgen maar warmte en direct fel zonlicht buiten te houden, kun je ervoor kiezen om zonwerende rolgordijnen voor je ramen te hangen. Deze rolgordijnen zijn hier speciaal voor ontworpen. De doeken laten veel licht door, zijn vaak transparant, maar houden wel de felle zon en hitte buiten.

Zonwerende rolgordijnen op maat laten maken

Marasol is een webshop gespecialiseerd in raambekleding van het Nederlandse bedrijf Verano. Hier kun je terecht voor onder andere rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen, houten en aluminium jaloezieën en verticale lamellen. 

Alle raambekleding wordt op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig. Zo weet je zeker dat het bij je ramen en kozijnen past en hoef je niet zelf te gaan knippen en plakken.

Rolgordijnen zijn er in vele soorten. Er zijn bijvoorbeeld vier stofgroepen: transparant, lichtdoorlatend, verduisterend en screendoek. Vooral de transparante, lichtdoorlatende en screendoek rolgordijnen zijn erg geschikt als zonwering. Deze doeken laten wel nog licht door, maar houden zo veel mogelijk UV-licht en warmte buiten. De screendoek rolgordijnen zijn gemaakt van vergelijkbaar materiaal als de buitenzonwering screens.

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in de standaard vorm waarbij je bovenin de rol ziet zitten, maar ook met een luxe vierkante of ronde cassette. Je kunt kiezen voor bediening met ketting of via afstandsbediening. 

Elektrische jaloezieën als zonwering

Wil je wel iets zonwerends voor je ramen, maar hou je niet van rolgordijnen? Er zijn vele andere mogelijkheden om de zon buiten te houden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om elektrische jaloezieën voor je ramen te hangen. Horizontale jaloezieën zijn opgebouwd uit lamellen die je kunt laten kantelen en optrekken. Door de lamellen te kantelen kun je spelen met lichtinval en inkijk. Zo kun je ze op een bepaalde stand zetten zodat je zelf wel naar buiten kunt kijken en het zonlicht mooi naar binnen schijnt, maar er van buiten niet naar binnen kan worden gekeken.

Je kunt jaloezieën met ketting, tuimelstang, koordsysteem of elektrisch bedienen. De elektrische bediening kan met wandbediening, afstandsbediening of via een app op je telefoon. Via de app kun je een tijdprogramma instellen of ze bedienen vanuit je werk of vakantieadres. Zo kun je het laten lijken alsof er altijd iemand thuis is en inbrekers op het verkeerde spoor brengen.

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in aluminium en hout. Binnen aluminium zijn er maar liefst vijf lamelbreedtes, binnen de collectie houten jaloezieën kun je kiezen tussen twee lamelbreedtes.

Ook voor openslaande ramen en deuren en draai kiepramen kun je kiezen voor jaloezieën. Met staaldraad zijgeleiding blijven ze mooi op hun plek hangen.

Gratis online advies van Marasol

Anna van Marasol kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden voor raambekleding voor jouw ramen. Je kunt via de website foto’s sturen en je vraag stellen. Ook is het mogelijk om een aantal staaltjes via de site aan te vragen. Zo kun je thuis kijken welke kleuren en stoffen je het mooiste vindt passen bij de rest van je huis.

https://marasol.nl/zonwerende-rolgordijnen/