Beauty Slim
Image default
Business

Is uw bedrijf al wkkgz-proof?

In 2017 is een nieuwe wet ingegaan die de wkkgz heeft of lang de: wet kwaliteit, klachten en geschillenzorg. Deze wet is ingegaan om kwaliteit van zorg bij alle zorginstellingen te waarborgen. Deze wet focust zich op verschillende criteria, namelijk: Een betere aanpak van cliëntenklachten. Een interne structuur zodat medewerkers hun ‘incidenten’ kunnen melden en bespreken met elkaar. De cliënt kreeg een sterkere positie tegenover alle grote zorginstellingen en er moet een geschillenraad komen zodat er een onafhankelijke klachtenfunctionaris komt. Dit klinkt natuurlijk allemaal erg moeilijk; daarom gaan we het hieronder even verder uitleggen. Als je gelijk als zelf wilt checken of jouw bedrijf wkkgz-proof is doe dan de test van wkkgz zorggeschil

Intern systeem of incidenten te melden

Het idee hierachter is dat medewerkers hun ‘incidenten’ op de werkvloer kunnen melden zodat deze gemakkelijk met andere werknemers gedeeld kunnen worden. Dit is goed voor de samenwerking en zorgt ervoor dat deze incidenten niet nog een keer plaatsvinden. Het zorgt dus voor continuïteit van kennis en voor minder incidenten op de werkvloer. 

De cliënt met eens sterkere positie 

Met ingang van de wet is er strenger toezicht gekomen op de informatie die doorgespeeld wordt naar de cliënt. Het is dan ook noodzaak om sommige informatie te delen met de consument. Zo moet er informatie gedeeld worden wanneer er een fout wordt gemaakt door een zorginstelling met de klant. Deze wet zorgt ervoor dat dit beter nageleefd worden en gecontroleerd. 

Meer informatie

Er zijn nog veel andere onderdelen die onder de wkkgz wet vallen. Voor meer informatie over de wet en andere onderwerpen die met een zorginstelling te maken hebben kan je gemakkelijk op de website van het zorggeschil kijken. Om naar deze website te gaan kan je hier bij Zorggeschil bekijken. 

https://zorggeschil.nl