Hoe vaak is het beste om te sporten?

Beautyslim

Je hoort vaak verschillende mengingen over hoe vaak je moet gaan trainen. Vaak hoor je dat mensen die zich vaak in de sportschool bevinden niet weten wat eigenlijk goed voor hun is. Belangrijk om te weten is dat het aantal trainingsmomenten afhankelijk is van je trainingsdoel. Iedere trainingsdoel heeft een eigen aantal uren om te trainen. Handig om hier dan ook mee te werken om zo het beste resultaat te bereiken. Hieronder kan je lezen voor wat voor doelstelling hoe vaak je het beste kan trainen.

Wil je graag afvallen

Heb je als doelstelling om een aantal kilo’s kwijt te raken? Dan wordt er aangeraden om minimaal twee keer per week naar de sportschool te gaan. Vaker mag natuurlijk ook, maar let erop dat je jouw lichaam genoeg rust geeft om te herstellen. Door regelmatig en intensief te sporten verbrand je meer calorieën, waardoor je makkelijker afvalt. Krachttraining is ideaal om vet te verbranden. Combineer dit samen met je voeding en je zult het resultaat gelijk merken.

Wil je je spiermassa opbouwen

Wil je meer spiermassa opbouwen? Dan wordt er aangeraden om minimaal drie keer per week te trainen. Hier kan je een schema voor gebruiken waarbij je elke spiergroep minimaal een keer per week traint. Wil je sneller resultaat boeken? Train dan vier keer per week, zo kan je de spiergroepen meerdere keren per week trainen. Belangrijk is wel dat je lichaam genoeg rust moet geven. Laat je spiergroep minimaal 2 dagen rusten voordat je ze weer intensief gaat trainen.

Wil je je conditie graag opbouwen

Heb je als doel om je conditie op te bouwen of vijf kilometer te gaan hardlopen? Dan raden wij je aan om minimaal 2 keer per week te trainen. Als je dit aanhoudt zie je als snel dat er progressie wordt geboekt. Wil je de balans erin houden dan kan je altijd meer trainen. Maar let op, train niet té veel. Door te veel te trainen loop je een risico dat je vooruitgang stagneert. Pak voldoende rust tussen de trainingen door.

https://www.flowfitness.com/nl/