Ga Glampen in Slovenië

Beautyslim

Heb je weleens aan Slovenië gedacht als vakantiebestemming? Slovenië is qua oppervlak ongeveer de helft van Nederland, maar is een waar walhalla voor de vakantievierder. In dit land is de natuur nog echt natuur. Sterker nog, Slovenïe zou wel eens een van de groenste landen van Europa kunnen zijn! Ruim de helft van het land is bebost. Tussen de bossen liggen kirstalheldere bergmeertjes die uitnodigen om een duik te nemen. De historische stadjes verwelkomen de reiziger met open armen. En ook niet onbelangrijk: het prijspeil ligt in Slovenië een stuk lager dan in de rest van Europa.

Bezienswaardigheden

Eigenlijk is het raar dat de meeste Nederlanders doorrijden naar Kroatië, want Slovenië heeft zoveel te bieden. Wat te denken van de druipsteengrotten van Skocjan of de grotten van Postojna? In de laatste rijdt zelfs een treintje voor toeristen. Toch leeft hier ook een erg zelfzame grottensalamander. De bewoners van Postojna zijn hier zo trots op, dat ze het beestje een plek hebben gegeven in het stadssymbool.

Eten

Ook voor het eten zit je in Slovenië goed. In tegenstelling tot veel landen aan de Adriatische Zee is Slovenië geen typisch vissersland. De keuken is hier erg gevarieerd. Typische gerechten zijn Golaz (lokale Goulash), de traditionele rundvleessoep en Struklji (gevulde deegrollen).  En natuurlijk jota, dit is een soep met bonen, aardappel, spek en zuurkool. Een bijzondere combinatie die nog lekkerder smaakt dan het klinkt.

Avontuurlijke accommodatie

Alle accommodaties zijn voorzien van alles wat je je kunt wensen. Een fijn bed, eigen toilet en douche (soms bad) en in veel gevallen zelfs wifi. Bovendien zijn er op het terrein nog andere faciliteiten. Denk aan een restaurant, wifi en soms zelfs een waar zwemparadijs.

Ontdek glamping Slovenië, het best bewaarde geheim van Europa. Kijk op www.glampings.nl voor de mogelijkheden.

https://glampings.nl/