Fotograaf Zwolle


 

Vincent Hartman Fotografie, Fotograaf voor Zwolle e.o.

 

De Zwolse fotograaf Vincent Hartman is gestart begin jaren negentig in Zwolle-Zuid, vanuit het ouderlijk huis aan de Gruitmeesterslaan. Enkele jaren na de opstart verhuisde de fotograaf naar Zwolle om in het Veerallee-kwartier een eigen pand te betrekken. De studio bevond zich op zolder en in de kelder bevond zich de donkere kamer. Daar waar de studio niet geschikt was werd een ruimte gehuurd in Berkum of Zwolle-Zuid en werdt de set ter plekke opgebouwd. Dit gebeurde als de trappen in het jaren 20 huis bezwaarlijk waren voor producten voor productfotografie of groepfoto’s. 

 

Fotostudio Zwolle

 

De fotostudio in Zwolle stond op een gegeven moment de groei van het fotografiebedrijf in de weg. Rollen tapijt moesten door de fotograaf de trap opgesleept worden teneinde daar mooie productfoto’s van te maken. Groepen mensen moesten 2 trappen op voor familiefoto’s. Een verhuizing kon dan ook niet uitblijven. Na een lange zoektocht is uiteindelijk besloten wonen en werken te blijven combineren maar nu in een pand in Heino, gemeente Raalte waar woning en studio beiden gelijkvloers zijn met ieder een eigen ingang. 

 

Portretfoto’s en familiefoto’s

 

De ruime fotostudio in Heino ligt op 6 KM van Zwolle en heeft een ruime parkeergelegenheid. In de entree bevindt zich een visagie ruimte, en een kledingrek. De opnamestudio heeft een vaste rondwand van 8x4x3 en kan gebruikt worden voor groepsfoto’s tot ongeveer 15 personen. Op deze plek worden ook productfoto’s gemaakt van verschillende producten als meubelen, kachels, gereedschappen, stoelen etc.  Kleinere producten worden op de opnametafel gefotografeerd.

 

Trouwfotografie

 

De fotostudio is ook de uitgesproken plek voor een eerste kennismaking voor een bruidsreportage. De fotograaf heeft verschillende trouwalbums als voorbeeld liggen. Voor trouwreportages werkt de fotograaf ook ver buiten de regio Zwolle: van Maastricht tot Schiermonnikoog, van Rotterdam tot Marienheem. Vincent Hartman steekt veel energie in de voorbereiding van een bruidsreportage. De sfeer en ideeën worden minimaal 2 keer besproken en een aantal weken voor de trouwdag worden lokaties bezocht. De grondige voorbereiding zorgt voor een relaxte sfeer en de fotograaf is gewoon een van de gasten en valt niet meer op. Voor de trouwalbums worden uitsluitend de beste albums gebruikt.

 

Reclame en bedrijfsfotografie

 

De verhuizing van Zwolle naar Heino heeft het mogelijk gemaakt enorm te groeien on de zakelijke fotografie, Daar waar in Zwolle het merendeel van de opdrachten kwamen van particuliere opdrachtgevers, is dit nu voornamelijk zakelijk. Door heel Nederland fotografeert de fotograaf interieurs, architectuur en vastgoed voor interieurbouwers, projectinrichters, woningbouwverenigingen, architecten en projectontwikkelaars. 

 

Fotograaf Zwolle – Raalte: voor veelzijdigheid !

 

De brede inzetbaarheid van Vincent Hartman Fotografie wordt bijzonder gewaardeerd door reclame en communicatie bureau’s. Ook werkt de fotograaf voor enkele regionale bladen en een aantal landelijke vakbladen.

 

 

https://www.studiovhf.com/portret-fotograaf-zwolle