Beauty Slim
Image default
Home and Garden

Een fraai landelijke interieur

Je hebt het online of in een van de vele woonmagazines vast wel een keer gelezen, een landelijk interieur is helemaal hip. Maar wat is een landelijk interieur nou precies en hoe kun je het in je eigen woning creëren? De landelijke woonstijl is zo populair omdat het een gezellige en informele uitstraling heeft, waar iedereen zich snel thuisvoelt. Geen klinisch opgeruimd en strak ingericht apparement dus, maar veel woonaccessoiresn en natuurlijke decoratie en meubels.

De meubels in de landelijke inrichting zijn vaak nog ruw of iets opgeschuurd, maar vaak is de natuurlijke vorm van de nerfstructuur bij het gebruik van hout nog zichtbaar. Zeker bij boomstamtafels is dat duidelijk te zien. Bij een eiken tafel in een landelijke inrichting wordt dit vaak snel duidelijk. De tafel is overigens een van de weinige meubels waarbij er echt rechte vormen zijn, de landelijke inrichting heeft meer de focus op rondere afwerkingen om een minder strakke uitstraling te geven. Voor bankstellen zijn bijvoorbeeld grote comfortabele banken met dikke kussens en armen van linnen erg populair in deze interieurstijl.

Stoelen die in een landelijke eethoek vaak terugkomen hebben vaak een natuurlijk motief of zijn bekleed met naturel stoffen. De meubelstukken zijn veelal sober maar zeer functioneel. Woonaccessoires die veel worden gebruikt in een landelijke inrichting zijn spiegels, manden, keramiek, servies, porcelein en glaswerk.

Qua architectuur is het bij een landelijk interieur erg populair om de constructie van de woning (gedeeltelijk) zichtbaar te houden. Zoals bijvoorbeeld een bakstenen wand of zichtbare houten balken. Verlichting in een landelijk interieur gebeurt vaak op een natuurlijke manier, door gordijnen met lichte stoffen die lichtdoorlatend zijn. Andere verlichting komt voor met metalen armaturen en met grote vloerlampen met een stoffen lampenkap.

Bekijk eens alle mogelijkheden die over het internet en in de vele verschillende webwinkels te vinden zijn en maak jouw eigen complete landelijke inrichting waarin elk stukje interieur naar jouw wens is!

https://www.tafels99.nl/