Beauty Slim
Image default
Beauty and Personal Care

Drie tips die ervoor zorgen dat jouw haar altijd goed zit

Ken je ze ook, van die mensen bij wie het haar altijd precies goed lijkt te zitten? Vreselijk frustrerend, zeker als je zelf weer eens eindeloos voor de spiegel hebt gestaan om je coupe wanhoop een beetje in model te krijgen. Hoe doen die mensen dat toch, dat perfecte haar, iedere dag? Wat is hun geheim? Alhoewel ieder haar en ieder kapsel anders is, en er dus geen recept is om iedereen perfect haar te verzorgen, zijn er wel wat algemene tips die de kans op een bad hair day behoorlijk kunnen verkleinen

 

Tip 1: kies voor het juiste merk

 

Deze tip lijkt zo makkelijk, maar kan je uiteindelijk een behoorlijke zoektocht opleveren. Waar de ene persoon gebaat is bij de producten van merk A, kan de ander juist veel beter overweg met merk B. In sommige producten van een bepaald merk kunnen stoffen zitten die je hoofdhuid irriteren, of waar je haar gewoon niet goed op reageert. Ook kan de samenstelling gewoon prima passen bij een persoon met een bepaald haartype, terwijl het er bij een ander voor zorgt dat het haar totaal niet in model te krijgen is.

 

De enige manier om jouw ideale merk te vinden, is door goed te testen. Verzamel testertjes of vraag ze aan je kapper, en ga uitproberen. Een wat duurder merk als Indola is vaak beter dan een merk dat je voor een paar euro bij de drogist vindt, maar biedt geen garantie voor iedereen. Misschien past een Loreal shampoo juist weer veel beter bij jouw haar, bijvoorbeeld.

 

Tip 2: wat is je haartype?

 

Naast het juiste merk, is ook het juiste product erg belangrijk. Een shampoo voor droog haar is perfect voor mensen met, hoe kan het ook anders, droog haar. Heb jij echter snel last van vettig haar, dan kan deze shampoo dat probleem alleen maar versterken.

 

Let er bij het uitzoeken van alle producten die je in je haar gebruikt dus goed op dat zij geschikt zijn voor jouw haartype, en laat je hier eventueel over informeren bij de kapper. Je zult zien dat dit heel veel verschil kan maken.

 

Tip 3: laat het af en toe knippen

 

Om je haar goed te laten zitten, moet het in goede conditie zijn. De punten van je haar zijn de oudste delen, die al heel vaak geborsteld, gewassen en gedroogd zijn. Zelfs met de beste verzorging zullen deze punten steeds droger en beschadigd raken, en als klittenband in elkaar gaan haken. Dat dit je kapsel niet ten goede komt, dat moge duidelijk zijn. Regelmatig de punten laten verwijderen zorgt er dus voor dat je haar beter blijft vallen.