Beauty Slim
Image default
Beauty and Personal Care

De meest handige schoonmaaktips ooit

Een dagelijkse bezigheid die steeds weer terugkomt is schoonmaken. Stofzuigen, de afwas doen, dweilen en de was bijvoorbeeld. Je zou er bijna een dagtaak aan hebben. Gelukkig hebben we wat tips voor je om je schoonmaakwerkzaamheden net wat soepeler te laten verlopen. Wel zo fijn om nog tijd voor andere dingen over te houden en net wat efficiënter te werk te gaan.

Goede voorbereiding is het halve (schoonmaak)werk

Je wilt snel tussendoor even de vloer dweilen met wat allesreiniger zodat je huis weer fris en fruitig ruikt. Of de wc even schoonmaken met wat chloor omdat er zo visite komt. Dan moet je dat wel in huis hebben. Onze tip? Misgrijpen is altijd vervelend dus zet standaard op je checklist voor boodschappen een aantal schoonmaakartikelen die je gebruikt. Doekjes, allesreiniger, poetspapier of en wat je vaak misgrijpt. Op die manier hoef je je schoonmaakklussen niet met allerlei andere geïmproviseerde artikelen te doen en bespaar je jezelf een hoop tijd en frustratie. Een goede voorbereiding is wat ons betreft het halve (schoonmaak)werk namelijk!

Een mechanische huishoudelijk hulp

Je kent het wel uit futuristische films. Robots die het huishouden voor je bij houden. Helaas is die mechanische hulp die alles kan er nog niet, maar er is wel 1 huishoudelijke hulp op de markt die je een hoop tijd en frustratie bespaart. Namelijk de beste robotstofzuiger! Stofzuigen is een van de grootste huishoudelijke klussen die je huishouden rijk is. Onze tip is dan ook om er een aan te schaffen als je jezelf een hoop tijd wilt besparen, thuis wilt komen in een schoon huis en lekker efficiënt te werk wilt gaan. Robotstofzuigers komen op plekken waar je zelf vaak niet aan denkt. Bijvoorbeeld onder banken en kasten. Dus ook voor de hygiëne is het een upgrade! Robotstofzuigers zij ook zelfonderhoudend. Zo gaan ze als ze stroom nodig hebben zelf terug naar het oplaadstation en kunnen ze meteen even uitrusten van hun lange werkdag. Kortom onze tip is dan ook, schaf een robotstofzuiger aan voor meer gemak en efficiëntie in je dagelijkse leven! En stiekem is het ook gewoon leuk om naar je mechanische vriend te kijken tijdens zijn werkzaamheden.

Niet heet, niet koud, maar lauw

Een simpele tip die misschien onbekend is voor je. Schoonmaakmiddelen werken het beste met lauw water. Anders dan je zou verwachten. Emmers met heet water en stoom komen over als de ultieme vorm van schoonmaken maar niks is minder waar. Het koelt op een groot oppervlak juist snel af en trekt meer in het schoon te maken object dan lauw water. Gooi je wel eens koud water over jezelf heen? Dan krijg je een schrikreactie. Dit gebeurt ook met schoonmaken. De ondergrond verstijft als het ware en het vuil blijft meer achter dan bij lauw water. Niet dat beide slecht zijn uiteraard. Heet water heeft een goed effect op vet bijvoorbeeld en chloor werkt net wat beter met koud water. Voor alle andere vormen van schoonmaken geldt, Niet heet, niet koud, maar lauw!

https://www.trending.nl/