Beauty Slim
Image default
Food and Drink

Blended Whisky is zeer de moeite waard

Whisky is een bijzonder rijke drank. Veel liefhebbers kiezen het liefst voor een single malt whisky, omdat deze over het algemeen een uitgesproken karakter hebben. De smaaktonen zijn uniek en je proeft de authenticiteit. Velen prefereren dit boven blended whisky. Is dit terecht?

Wat is blended whisky?

Blended whisky is een whisky die bestaat uit een mix van andere whisky’s. Daardoor wordt de smaak vaak iets minder uitgesproken. Dat is niet per sé slecht, want de blended whisky is daardoor wat toegankelijker en in veel gevallen zelfs verfijnder.

Wat is een goede blended whisky

Het maken van een blended whisky vergt iets meer dan het bij elkaar gooien van een paar flessen single malt whisky.

Een goede blended whisky bestaat uit verschillende grain whisky’s en een paar malts die elkaar aanvullen. Alles moet kloppen. Een goede master blender moet daarom oog hebben voor de leeftijd van de afzonderlijke whisky’s, de manier waarop deze gerijpt zijn, de smaaktonen en nog veel meer. Dat vergt een productkennis en vakmanschap die wat ons betreft wel wat meer waardering zou mogen krijgen.

Excellente blended whisky

Nieuwsgierig naar de beste blended whisky die je maar kunt krijgen. Wij reizen de hele wereld over om de allerbeste whisky voor jou te ontdekken. Ook tussen de blended whisky zitten soms een paar echte pareltjes.

Een mooi voorbeeld is de Cream of Kentucky, een vier jaar oude blended whisky uit de Verenigde Staten. Deze blended whisky is in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw samengesteld voor de Italiaanse markt. Deze blended whisky is inmiddels erg zeldzaam, maar voor de liefhebber nog altijd verkrijgbaar. Kijk op www.elitewhisky.com en oordeel zelf!

https://elitewhisky.com/