Beauty Slim
Image default
Offers

Alles dat je moet weten over e-liquids

Roken verdwijnt natuurlijk steeds meer uit het straatbeeld dankzij strengere regelgeving en voorlichting. Mede hierom stappen inmiddels veel rokers over naar de e-sigaret. Deze elektronische sigaretten worden niet gevuld met tabak, maar met een vloeistof: de e-liquid. Deze zijn er (voorlopig) in vele verschillende smaken. In deze blog lees je alles over deze e-liquids. 

Wat is een e-liquid?

De e-liquid is dus de vloeistof die in je e-sigaret moet. Deze vloeistof wordt verdampt wat ervoor zorgt dat jij het kunt inhaleren en uitblazen. De e-liquid is opgebouwd uit meerdere bestanddelen die samen de smaak en geur aan de vloeistof geven. De bestanddelen die er altijd in zitten zijn het aroma, de base en gedestilleerd water. Daar kan ook nicotine aan toegevoegd worden, maar dat is niet standaard. Als je een e-liquid wil waar wel nicotine in zit kun je zelf kiezen voor het juiste nicotinegehalte. Lees je daarvoor wel goed in, zodat je bijvoorbeeld weet met wat voor sigaretten je het nicotinegehalte qua sterkte kunt vergelijken. 

Verbod op handen

We haalden het eerder in deze blog al even aan, voorlopig zijn er nog vele verschillende smaken. Hier gaat alleen wel verandering in komen. De staatssecretaris van volksgezondheid, Paul Blokhuis, heeft namelijk een verbod afgekondigd op te aantrekkelijke smaken. Smaken met namen als Mango Chill en Strawberry Queen zouden een te aantrekkende werking hebben op met name jongeren. In de horeca is het gebruik van een e-sigaret inmiddels al verboden en ook de verpakkingen van de e-sigaretten en aanverwante producten gaan veranderen. Net als bij tabak zal elke verpakking er vanaf 2022 hetzelfde uitzien.  

E-liquids kopen

Voorlopig kun je dus nog meerdere smaken krijgen, en die kun je bijvoorbeeld bestellen bij Eliquidmania. Daar vind je verschillende smaken e-liquids en kun je bovendien terecht als je nog vragen hebt. De fruitsmaakjes zullen daar dus in de toekomst ook uit het assortiment verdwijnen, maar de meest gekozen smaak, de tabakssmaak, zal ook daar nog gewoon te bestellen zijn. Deze smaak wordt met name gekozen door mensen die willen stoppen of minderen met roken. Zoals gezegd kun je zelf de nicotinegehaltes bepalen in je e-liquid, dus hiermee kun je stap voor stap afbouwen.

https://www.eliquidmania.nl/